Çiçek Bakımı


taze ciceklerin bakımı

  Vazonuzda bulunan çiçeklerin daha uzun süre size eşlik etmesini isterseniz, çiçeklerinizi vazonuza koymadan altlarından ikişer santim kesip suya koyunuz, yaprakların suya temas etmemesine özen gösteriniz.Suyun içerisine aspirin veya başka kimyasal maddeler atmayınız.Vazodaki suyu iki günde bir değiştirip çiçeklerin saplarını eğimli bir şekilde kesmeniz çiçeklerinizin ömrünü uzatır.çiçeklerimizi mümkün olduğunca serin bir ortamda tutun ve camdan gelen güneş ışığı altında kalmasın.

Saksı Çiçeği Bakımı
Saksı çiçeklerinizi öncelikle ortamın ısı, ışık ve nem durumuna seçmeniz ve yerleştirmeniz gerekmektedir. Çiçeğinizi satın alırken lütfen çiçekçinize danışarak bitkinin gereksinim duyduğu koşulları öğrenin. Ayrıca aynı tür bitkileri bir arada tutmanız bitkilerin kendi floral ortamlarını yaratmaları açısından faydalı olacaktır. 
     
     Bazı bitkiler bol su tüketir, bazıları gövdelerinde su tutma özelliği vardır.Her bitkinin su ihtiyacı birbirinden farklıdır.Genellikle bitkiler haftada bir gün ve bol bir şekilde sulanmalıdır.Açelya ya çiçekli dönemlerinde her gün su verilmelidir.Sık sık sulama çiçek lerinizin köklerini çürütür.Kesinlikle çiçek lerinizin tabaklarında su bırakmayınız.Toprağın sürekli su ile teması kurt, solucan ve böcek oluşumuna neden olur.Çiçek lerinizin tabağında biriken suyu hemen boşaltın.
     
     Bitkilerinizin yapraklarını periyodik olarak temizlemeniz bitkinin gereksinim duyduğu ışık ve nem ve karbondioksit alımını kolaylaştıracaktır. Küçük yapraklı bitkilerin yapraklarını ılık su ile su püskürterek temizleyebilirsiniz. Büyük ve kalın yaprakları ise ıslak bez veya süngerle temizleyebilirsiniz.Yaprakları zedelememeye özen gösterin.
     
     Saksı bitkilerinizin saksı ve topraklarını en geç iki yılda bir değiştirmeniz gerekmektedir. Saksı değişimi sırasında bitkinin köklerine zarar vermemeye lütfen özen gösteriniz. Şayet direkt şebeke suyuyla sulama yapıyorsanız üç ayda bir toprak üzerinde biriken kireçli tabakayı üzerinden 2 santim kalınlığında toprak alarak temizleyin ve üzerine yeni toprak ilave edin. Saksı değişiminin bahar aylarında yapılması gerekmektedir. Çiçeğinizin toprağını değiştirirken toprağın kuru olmasına dikkat edin.Böylece çiçek saksıdan daha kolay çıkartırsınız ve kökleri fazla zedelememiş olursunuz.
     
     Bitkilerin özel koşullarda yetiştirilerek gübre ve ilaç destekleriyle sizlere sunulduğunu gözönünde bulundurarak 2 aylık sürelerle bitkilerinize vitamin takviyesi yapmayı lütfen ihmal etmeyiniz. Özellikle ithal bitkiler sağlıklı gelişim için vitamin katkısına gereksinim duymaktadırlar çiçekler hakkında detaylı bilgi almak isterseniz  ankara yıldız çiçekçilik 0312/231 44 88 nolu telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

Menekse
 Bol ışık alan yerlerde oda sıcaklığıda (20-25 derece) tutunuz.Haftada bir gün bol su verin. Yapralarına ve çiçek lerine su deydirmeyin.Kış aylarında iki haftada bir vitamin takviyesi yapın.İki yılda bir kez toprağını yenileyin.Mevsimsel bir bitki değildir her mevsimde çiçek açar.

Spatifilyum                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Her mevsimde çiçek açan salon bitkisidir.Bol ışık alan yerlerde oda sıcaklığında (20 -25derece) tutunuz.Haftada bir gün bol su veriniz.Yapraklarına haftada 2-3 kez yağmurlama yapınız.Böylece hem yapraklarının tozunu almış olusunuz hem de yaprakların gözeneklerini açmış olursunuz.Kış aylarında vitamin takviyesi yapın.İki yılda bir toprağını yenileyin.Bitki susuz kaldığında yaprakları bayılır, içi suyla dolu saksının sığabileceği büyüklükte bir kaba oturtun yaklaşık 1-2 saat içerisinde eski görünümüne kavuştuğunu göreceksiniz

Phalanopsis orkide

Her mevsimde çiçek açan salon bitkisidir. Diğer bitkilerden farklı olarak topraksız ve ağaç kabukları arasında yetşir. Kesinlikle toprağa dikmeyiniz. Çiçekli döneminde haftada 2-3 kez sulayınız. Çiçeklerini dökdükten sonra üçüncü boğumdan budaması yapılarak karanlık bir ortama alınır, sulama haftada bir kez yapılır, yaklaşık iki-üç ay içerisinde tekrar çiçek açar.

Antoryum:

Her mevsimde çiçek açan salon bitkisidir. Oda sıcaklığında tutnunuz. Mümkünse sabah veya akşam güneşini alsın.Bozulan çiçek ve yapraklarını makasla kesin. İki yılda bir kez mutlaka toprağını yenileyin. Saksı değişimini bir boy büyük saksıya alarak değiştirin aşırı büyük saksıya dikmeyin.Unutmayınki büyük saksıya dikilen çiçek kök çalışması yapacağından çiçek açması gecikir.

Gül lerin bakımı:

Güller belirli açilarla kesilmesi gereken bir çiçektir. Temiz bir bıçakla kesilmesi faydalı olacaktır. Bu kesim sırasında kumaş makası kullanmayınız. Güllerin sapları suyun içerisinde kesilmelidir. Böylece kesilme sırasında çiçeğin sapının içinden hava girmesi önlenmiş olacaktır. Suyun altında kalan yaprakların bakteriyel koku oluşturmaması için saplardaki yapraklardan arındırmak gerekir. Güller bolca su tüketimi yapan bitkilerdir. Günlük ihtiyacı olan su miktarınca vazoya ilave yapılmalıdır. Güllerinizi direkt güneş ışınlarından, televizyon ısısından, radyatörden, tavan pervanelerinden ve hava akımlarından uzak tutunuz. Güllerin yaşamı için besin maddeleri çok önemlidir. Eğer gülleriniz boyunlarını bükmüş ise yerini değiştirin ve saplarını suyun içerisinde usulunce kesin. Bu işlem sırasında kullanılacak suyun sıcak olması gül için faydalı olacaktır. Bu gülde şoklama yapacaktır. Ayrıca boyularını büken gülleri serin bir ortamda kağıda sarıp ıslatın. 1-2 saat sonra vazoya yerleştirin.